Content Item

Bots zijn de nieuwe apps

Conversations as a platform

Apps zijn reuzeleuk, handig en waardevol in het gebruik, als je eenmaal de app hebt gevonden die je nodig hebt. De gemiddelde gebruiker heeft tientallen apps op de smartphone geïnstalleerd, allemaal handig en noodzakelijk, maar als een bloemetje online moet worden besteld zal eerst de app gevonden moeten worden in de app Stores waar er enkele tientallen, zo niet honderden van bestaan.
En als de app al op de telefoon staat, hoe heet de app ook al weer? Daarnaast is de kans klein dat de app nog op de smartphone staat, het merendeel van de smartphone gebruikers gebruikt een app eenmalig en gooit het daarna weg.
Volgens Microsoft is de era van de apps voorbij. Mooie tekst, maar wat is dan volgens Microsoft de oplossing? Volgens Microsoft zijn Bots de oplossing. Bots in het Conversations as a Platform concept zoals door Satya Nadella, CEO Microsoft, is uitgelegd op de laatste Microsoft Build in San Francisco afgelopen maart.

Bots

Op de jaarlijkse ontwikkelaars conferentie van Microsoft in San Francisco kondigde de CEO van Microsoft, Satya Nadella, aan dat zij fors gaan inzetten op Bots. Klinkt natuurlijk interessant, maar wat betekent het eigenlijk en belangrijker, wat betekent CaaP voor de ondernemer en waar zit het voordeel voor zijn klanten, de consument?
Eigenlijk is het ronduit briljant. CaaP biedt bedrijven de mogelijkheid dat zij met hun klanten kunnen communiceren, ook al zijn ze dat nog niet, op het moment dat de, toekomstige, klant dat wil. Hoe vertaalt zich dat in de praktijk?
Laat ik een voorbeeld geven, een voorbeeld dat Microsoft ook gebruikte om de kracht en flexibiliteit van de bots te onderstrepen.
In een chatsessie, Skype in dit voorbeeld maar What’s App of WeChat kan natuurlijk ook, vraagt de klant aan de pizzabot om een pizza Margeritha.

Ik: @pizzabot ik wil graag een pizza margheritha bestellen
@pizzabot: Wil je een pizza Margeritha laten bezorgen op het Handelsplein 64c?
Ik: ja
@pizzabot: was dat je bestelling?
Ik: ja
@pizzabot: Je pizza wordt z.s.m. afgeleverd

De consument hoeft dus niet een pizza app of restaurant app te starten, de bestelling wordt opgegeven in het communicatiemiddel waar hij al in bezig is. Gemakkelijk toch?
Het restaurant hoeft geen app aan te bieden, die we overigens nog steeds graag maken, en de klant hoeft geen app te zoeken om een pizza te bestellen. Het bestellen gaat gemakkelijk, evenals het betalen. We zorgen ervoor dat de conversatie over de bestelling met de prijs opgegeven door het restaurant via een betaalbot wordt afgehandeld. Voordeliger voor alle partijen dan een in app bestelling.
En omdat de gehele bestelling in de Azure Cloud wordt afgehandeld wordt ook bijgehouden bij welke restaurants je wat hebt besteld, je hoeft dus niet elke keer weer op zoek naar het restaurant. En zoals je ziet, de PizzaBot vraagt om bevestiging of je op dit tijdstip de pizza op je werk afgeleverd wilt krijgen. De PizzaBot en de Azure Cloud doen dat voor jou. Communicatons as a Platform.

Er is nog een groot voordeel aan deze oplossing, het is app gericht, niet platform gericht. Anders gezegd, als je een bot hebt voor Skype, werkt het op alle platformen, niet mis voor en nieuwe techniek.

Neem contact met ons op als je meer wilt weten over deze nieuwe manier van klanteninteractie.

 

Bots zijn de nieuwe apps