Nieuwsitem

Kibba: de veiligste manier om een deur te openen

[kiĀ·ba] straattaal voor sleutel

Deuren openen met een app. Het klinkt zo handig, maar is het ook veilig? Veel systemen worden op de markt gebracht die claimen 'veilig' te zijn. Helaas is de praktijk wat weerbarstiger. Omdat veiligheid een uitgangspunt is voor Kibba hebben we een architectuur ontwikkeld, die ongevoelig is voor replay- en relay attacks. U kent de praktijk voorbeelden van auto's die gestolen worden doordat de afstandsbediening van de auto voor de gek wordt gehouden. Zo niet bij Kibba. Uiteraard gebruiken ook wij alle 'industry standard' versleutelingen voor de communicatie tussen de app en het slot, maar wij vertrouwen niet eenzijdig op die techniek. Versleutelingen worden gebroken en wij willen niet dat dat onze 'last line of defence' is.

Maar even belangrijk is het gebruiksgemak. Een gebruiker toegang geven tot een deur moet slechts enkele stappen in beslag nemen. Het toekennen en ontnemen van rechten moet direct effect hebben. Kibba is een IoT systeem. Dat wil zeggen dat sloten direct vanuit de cloud worden aangestuurd. Toegangsrechten worden bij iedere sleutelaanvraag gecontroleerd. En dat alles binnen een seconde. Op geen van de onderdelen van het systeem worden sleutels opgeslagen, dus niet op de app en niet op het slot.

Iedere sleutel is uniek en wordt maar één keer uitgegeven door het systeem. De sleutels zijn slim. Ze bevatten zoveel informatie en encryptie dat een nepsleutel onmiddelijk wordt gedetecteerd. Op geen enkele wijze zal het slot opengaan. Kom daar maar eens om bij de verschillende (Home Automation) systemen waarbij het openen van een deur slechts een kwestie van een 1 of 0 is. 

We begrijpen heel goed dat niet iedereen zit te wachten op een nieuw toegangscontrolesysteem. Een hotel of vakantiepark zal zijn eigen systemen willen blijven gebruiken voor toegangsbeheer (access control). Daarom hebben we Kibba via API's volledig integreerbaar gemaakt met andere systemen, zonder dat de veiligheid in het geding komt. 

'Kibba, enter the experience' is meer dan alleen een tagline. Als je eenmaal binnen bent kan Kibba met andere systemen integreren om home of hospitality automation te completeren. Denk aan het automatisch in- of uitschakelen van het alarm of het registreren van aanwezigheid, het virtueel 'klokken'.

 

Heeft u na het lezen van deze informatie behoefte aan meer informatie of vragen, dan nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.

Kibba: de veiligste manier om een deur te openen