Nieuwsitem

Migratie naar Cloud afgerond

Op 31 mei 2018 heeft Resultfactory de transitie van al haar hosting activiteiten naar de Azure Cloud succesvol afgerond. Rond het middaguur waren alle klant sites gemigreerd naar Resultsites v11, het volledig Cloud based CMS van Resultfactory. In Resultsites v11 zijn de modernste Cloud technologieën naadloos geintegreerd om veiligheid te garanderen en snelheid, betrouwbaarheid en groeimogelijkheden te waarborgen.

Security

De Cloud biedt nieuwe mogelijkheden om onze klanten sites nog beter te beschermen door toepassing van firewalls die direct reageren op een bedreiging. Door dreigingen of afwijkingen direct te signaleren wordt de veiligheid bovendien extra verhoogd. Om verlies van data bij diefstal nagenoeg onbruikbaar te maken wordt de data versleuteld opgeslagen.
Onderdeel van veiligheid is het kunnen zien wat er op je site gebeurt. Dan hebben we het niet over het aantal bezoekers en hoelang ze op de site zijn, maar dan hebben we het over de requests die niet verwacht zijn, de pogingen om het systeem binnen te dringen, welke gebruiker op welk moment heeft ingelogd. Speciaal hiervoor maken we gebruik van een Cloud monitoring systeem waarbij de opvallende requests in het CMS te zien zijn. Het geeft een gevoel van controle om te kunnen zien wat er op de site speelt.

AVG/GDPR

Een ander belangrijke reden om voor de Cloud te kiezen zijn de eisen die AVG/GDRP opleggen aan bedrijven die hosting uitvoeren. Veilig opslaan van persoonsgegevens is belangrijk, maar het recht op vergetelheid is een voorbeeld van een eis waar met de migratie naar Azure in één klap aan voldoen wordt. Backups van de databases worden tot maximaal 5 weken bewaard en daarna automatisch verwijderd, ruim binnen de wettelijke verplichting. Doordat data en backups versleuteld zijn is het risico op dataverlies tevens geminimaliseerd.

Migratie naar Cloud afgerond