Nieuwsitem

Microsoft blijft de dominante IT-leverancier in het cloud tijdperk

Volgens het laatste rapport gepubliceerd door JP Morgans' analisten Mark Murphy, Doug Anmuth, Sterling Auty, Rod Hall en Philip Cusick, gaat de cloud computing "oorlog" een nieuwe fase in, en het zal leiden tot pijnlijke gevolgen voor traditionele IT-leveranciers zoals SAP, Oracle en IBM. Ze ondervroegen meer dan 207 CIO's bij bedrijven met een budget van 600 miljoen dollar of meer per jaar. Volgens hun enquête blijft Microsoft de dominante IT-leverancier voor Amazon, IBM en anderen. Het lijkt er zelf in feite op dat Microsoft een van de weinige traditionele IT-leveranciers zal zijn die geen marktaandeel zal verliezen.
 
CIO's geven aan dat 16,2% van het rekenwerk (workload) momenteel wordt uitgevoerd in de publieke cloud, en dat over vijf jaar 41,3% van de workload zal draaien in een openbare cloud. Dit suggereert op zijn minst een samengestelde jaarlijkse groei van 20% van workload in openbare clouds in de komende vijf jaar. Als vroege nieuwkomers op de cloud markt zullen Amazon en Microsoft een aanzienlijke marktaandeel hebben in de cloud.
 
Het meest verrassende element in de bovenstaande lijst is de positie van Amazon met een voorsprong op alle andere traditionele IT-leveranciers.
 
 
Microsoft blijft de dominante IT-leverancier in het cloud tijdperk